AKTUELNO

Zasad je priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajine povuklo šest država, što je potvrđeno zvaničnim notama. Šef srpske diplomatije očekuje da će narednih meseci broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti na ispod 100.

Ministar spoljnih poslova lažne države Kosovo Bedžet Pacoli tvrdi da nijedna zemlja nije povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

On je, u razgovoru sa novinarima, na marginama Samita o Zapadnom Balkanu, u okviru Berlinskog procesa u Londonu, kazao da Kosovo nema problem sa povlačenjem priznanja nezavisnosti.

- Mi nismo dobili niti jednu verbalnu notu o povlačenju priznanja. Istina je da su svi naši prijatelji i dalje na okupu - naglasio je Pacoli.

Podsetimo, priznanje Kosova kao nezavisne države dosad su povukli Surinam, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, a poslednja koja je poslala zvaničnu notu srpskom šefu diplomatije Ivici Dačiću, odnosno Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, bila je Papua Nova Gvineja.

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova pokazao je i dostavio medijima zvanična dokumenta koja su dokaz "crno na belo" da je do povlačenja priznanja došlo.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Foto: Pink.rs

Foto: Printscreen

Dačić je na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova održanoj prethodne nedelje rekao da, kad god neka zemlja povuče priznanje nezavisnosti Kosova, u tu državu odu diplomate sa Zapada i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli da je ubeđuju da se ne povlači priznanje.

#Bedžet Pacoli

#Kosovo

'